WELKOM.
Dijkhuisje.
Omgeving.
Ontspanning.
Tapijt van Assenede.
Glutenvrij.
Huurinfo.
Foto's.
Contact.

Vakantiehuisje “Dijkhuisje De Maretak”  -  Hollekenstraat 2c  -  9960 ASSENEDE  -  info@dijkhuisje.be

FIETSEN

Het Fietsnetwerk Meetjesland brengt je in natuur-, landbouw- en krekengebieden tussen de kleine en middelgrote dorpskernen van de streek. Je kan ook zelf je route uitstippelen met hun fietsrouteplanner.

 

Steek je liever eens de Nederlandse grens over om Zeeuws-Vlaanderen te verkennen ?

Hier vind je meer info over het fietsnetwerk in Zeeuws-Vlaanderen.

Bloso tekende in het vlakke Meetjesland verschillende mountainbikeroutes uit in samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten. Er zijn lussen voor zowel de beginnende als sportieve mountainbiker. Wie houdt van racen door onverharde bos- en landwegen of zijn hartje ophaalt bij modderige passages, kan hier zeker zijn gading vinden.

Kan je eigen fiets niet mee op vakantie ? Geen probleem, via vivavelo.be kunnen fietsen gehuurd worden.

WANDELEN

In het Meetjesland zijn er verschillende uitgestippelde wandelroutes.

Van elke route bestaat een brochure met een gedetailleerde kaart, een routebeschrijving en een heleboel informatie over wat u op de wandeling tegenkomt.

Meer informatie over deze wandelroutes vindt op de site van Toerisme Meetjesland.
 

Waarschijnlijk zult U ook de grens over trekken, naar Zeeuws-Vlaanderen.
Ook daar vindt U verschillende wandelroutes, die U hier kunt U ontdekken.

Met zijn prachtige landschappen en zijn ecologisch waardevolle natuurgebieden is het poldergebied een uniek wandelparadijs waar iedereen de nodige rust vindt.

 

De oude zeedijken zijn vandaag beplant met hoge populieren en vormen als het ware lange ‘wandelkathedralen’  doorheen dit unieke landschap.

STAAKBOLLING MET DE KRULBOL

Op het platteland van vandaag worden hier en daar nog typische oude bolspelen gespeeld, die meer dan 1000 jaar oud zijn. “Staakbolling met de krulbol” is één van die oude volkssporten. Deze oude sport kan vandaag nog beoefend worden in Assenede.

Bolbaan ‘Gerard De Smet’ is gelegen op 50 m van het dijkhuisje en kan - op aanvraag - gebruikt worden. We stellen twee bolbanen ter beschikking. Eén buiten-bolbaan, gelegen aan en onder een 500 jaar oude polderdijk, met zicht op de polders, en één verwarmde binnen-bolbaan.

Op de polderdijk naast de bolbaan groeien in twee populieren maretakken. Dit is de enige plaats in het Meetjesland waar maretakken groeien. Maretak is een steeds groenblijvende plant met geel-groene blaadjes. De witte bessen zijn rijp rond winterzonnewende (21-21 december). Onze verre voorouders beschouwden de bessen van deze plant als goddelijk. De maretak was een teken van vruchtbaarheid en was een heilige plant. De keltische druïden sneden de maretak ten behoeve van hun erediensten af met een gouden sikkel. Volgens de legende zouden jonge koppels - die tijdens de drie winterzonnewende-dagen kusten onder de marretak - vruchtbaar zijn in het nieuwe jaar.